Filety z dorsza faszerowane gulaszem warzywnym.
Aby łatwiej było podać - serwowane na plastrach z jabłek.
Potrzebne będą:
-filety z dorsza
-1 cebula
-2 marchewki
-1 pomidor
-1 cukinia
-1 papryka czerwona
-2 ząbki czosnku
-łyżeczka tymianku
-pieprz i sól do smaku
-łyżka masła i łyżka oleju
Warzywa pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem i masłem. Dusić aż warzywa zmiękną. Doprawić tymiankiem, pieprzem i solą.Filety zwinąć jak na zdjęciu poniżej i ustawić na plastrach jabłka w naczyniu żaroodpornym.
Nafaszerować rybę warzywami i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni. Piec przez 15-20 minut.
Tak przyrządzone warzywa można też serwować jako dodatek do innych dań.
Polecam i życzę smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz