niedziela, 1 lipca 2012

Roladki z dorsza


Filety z dorsza faszerowane gulaszem warzywnym.
Aby łatwiej było podać - serwowane na plastrach z jabłek.

Potrzebne będą:
-filety z dorsza                                                                            
-1 cebula                                                                                      
-2 marchewki                                                                               
-1 pomidor                                                                                   
-1 cukinia                                                                                     
-1 papryka czerwona                                                                    
 -2 ząbki czosnku                                                                           
-łyżeczka tymianku                                                                       
-pieprz i sól do smaku                                                                   
-łyżka masła i łyżka oleju                                                              
Warzywa pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem i masłem. Dusić aż warzywa zmiękną. Doprawić tymiankiem, pieprzem i solą.
Filety zwinąć jak na zdjęciu poniżej i ustawić na plastrach jabłka w naczyniu żaroodpornym.
Nafaszerować rybę warzywami i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni. Piec przez 15-20 minut.
Ja swoje filety podałam z ryżem. Ryba i warzywka rozpływają się w ustach.
Tak przyrządzone warzywa można też serwować jako dodatek do innych dań.
Polecam i życzę smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz