czwartek, 11 lipca 2013

Koktajl arbuzowy


Arbuz
cytryna
cukier
kostki lodu
- oto cały skład tej orzeźwiającej pyszności!
Proporcje?! Jak zwykle na oko, ale jakby tak podać mniej więcej, to by było tak :
- ćwierć średniego arbuza,
- sok z dwóch cytryn,
- 2 łyżeczki cukru (opcjonalnie)
- garść kostek lodu.
Arbuza bez pestek zblendować, dodać sok z cytryny , cukier (jeśli trafimy na słodszego arbuza, cukier jest nie potrzebny! ), kostki lodu i gotowe :)


Życzę upalnego lata i samych orzeźwiających napojów :) 

4 komentarze:

  1. Jak tylko dorwę arbuza to z miłą chęcią wypróbuję!!!! :D zmiany bardzo mi się podobają!! :D czekam na więcej przepisów ;))
    całuję Agata ;**

    OdpowiedzUsuń
  2. bosko! no nawet nie przepadając za arbuzem, bym teraz taki wypiła! mlask mlask!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Madziu! na nasze kolejne śniadanie masz jak w banku :)

    OdpowiedzUsuń