wtorek, 23 kwietnia 2013

Kąski kurczakowe w bekonie


Pierwszy raz jadłam je na urodzinach Łucji.
Potem kilka razy serwowałam je u siebie w domu, dziś uświadomiona wielkimi brakami na blogu postanowiłam je zrobić i na gorąco pokazać Wam :)

Potrzebne są:
-pierś z kurczaka
-boczek w plastrach
-rozmaryn
-sól
-sos sojowy

Piersi pokroić w kawałeczki takie na 2 kęsy, przyprawić rozmarynem, solą i sosem sojowym.
Każdy kawałek owinąć plastrem boczku ( ja owijałam połową plastra ,aby zużyć mniej boczku i aby zawinąć większą ilość kurczaka)
Zawinięte piersi ułożyć na suchej blaszce i piec w 200stopniach około 20-25 min ,aż boczek się ładnie zarumieni


 Polecam to pyszne danie na obiad, kolację, urodziny czy inną okazję.
Bardzo pasuje do tego sos czosnkowy ( jogurt naturalny, czosnek, pieprz sól) 

Na wiosnę postanowiłam wprowadzić do jadłospisu kasze, które są zdrowe i pyszne!
Bo jak to mówi Ela - wolę ugotować kaszę niż obierać ziemniaki :)
Więc to będzie moje wiosenne motto i tak mam zamiar robić :)
Więc dziś podaję obiad z kaszą gryczaną z masłem :P oraz fasolką szparagową. MNIAM!


Smacznego! 

3 komentarze:

  1. Robiłam już te smakołyki są pyszne!!!Zawijam je jednak w szynkę szwarcwaldzką - czy jakoś tak to się pisze..
    Uwielbiam zdjęcia Twojego "testera" ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. :D hehe dzięki! ja też uwielbiam zarówno testera jak i kąski :P

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają pysznie muszę przepis wypróbować. Oj moje chłopaki są ziemniaczane więc o kaszy na obiad mogę zapomnieć.

    OdpowiedzUsuń