sobota, 31 marca 2012

Makaron ze szpinakiem



Szybkie, proste i delikatne w smaku danie.
Potrzebne będą :
-makaron wstążki
-opakowanie mrożonego szpinaku ( u mnie to było 450 g)
-ser camembert (120g)
-3 ząbki czosnku
-łyżka masła
-2 łyżki śmietany 18 %
-sól, pieprz do smaku.

Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu.
Szpinak wyłożyć na patelnię i smażyć aż woda trochę odparuje. Wycisnąć czosnek, dodać masło, śmietanę, pokrojony w kostkę ser pleśniowy, sól i pieprz i wymieszać.
Gdy sos szpinakowy nabierze jednolitej formy odstawić z ognia.
Połączyć z ugotowanym makaronem i zajadać :)
Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz